Pony/Paard & Ruiter Juli ’15: Bundy & Co & Jamie

Hallo allemaal,

Super leuk dat ik ben gevraagd om deze maand te vertellen over mijn drukke paardenleven. Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Jamie Schlief, 15 jaar en ik rij al een paar jaar bij Gwen en ik ben sinds kort ook lid van Rijvereniging Hummelo.

paardrijden 024Met mijn prille 2 jaar zat ik al stralend op de rug van onze ondeugende A-Welshpony Shadow. Ik kon niet wachten tot ik ‘echt’ mocht leren paardrijden op de manege de Vossenberg in Groessen.  Toen ik 6 jaar was mocht ik dan eindelijk leren paardrijden. Ik vond het zo spannend dat ik in de stal mocht kijken naar de grote paarden en ik dacht toen echt dat het reuzepaarden waren, haha. Ik heb S5001483daar een super leuke tijd gehad, maar ben daar toen ik de “basis” geleerd had, gestopt en ben ik thuis verder gaan rijden op Shadow. Een van de eerste buitenritten met Shadow werd een gelijk een heel circus toen ik los mocht. We stapten rustig op het pad langs de sloot toen Shadow er in een keer vandoor ging. Recht op de weg af… Opeens voor de weg stopte ze en bleef keurig staan wachten tot mijn vader er was, alsof er niks gebeurd was.

paardrijden 031Toen ik te groot werd voor Shadow stond er opeens een prachtige grote pony (lees B-Welshpony)  met krullende manen op stal. Haar naam was Kira. Met Kira heb ik heel veel gesprongen. Dat vonden we allebei super leuk. Toen ik ook daar weer te groot voor werd, werd mijn nieuwe pony weer een maatje groter. Siri had al veel prijzen gewonnen en moest mijn nieuwe maatje worden. Echter had Siri andere plannen, zijn hoofd ver naar voren buigen, zodat ik als klein meisje er voorover af kukelde. Het was dus een korte tijd voor ons, maar met hem heb ik wel voor het eerst 80 cm gesprongen, wat voor mij toen al heel hoog was. Na Siri zijn we op zoek gegaan naar een brave pony en kwamen uit bij Ashley, die helemaal bomproof was. Helaas kreeg ze na anderhalf jaar een beenblessure wat niet meer flanuer-mama sypres 006volledig zou herstellen en is ze voor 2 jaar de wei ingegaan en daarna heeft een ander meisje er nog heel veel plezier van gehad. Twee jaar niet rijden kon ik natuurlijk niet en we hebben daarom Flaneur gekocht. Flaneur was een D-pony en we hadden echt een klik. Samen hebben we onze eerste wedstrijden gereden in dressuur en springen. Helaas kreeg Flaneur atrose en is die weer terugegaan naar zijn oude eigenaar. Na Flaneur kreeg ik een jonge hengst genaamd Orlean. Orlean was al snel geen hengst meer, nadat ik er een paar keer hard vanaf was gevallen.Orlean rijden 2012 Aug 083 Toen ik Orlean kreeg ben ik bij Gwen gaan trainen voor de dressuur. Omdat ik ook graag wou springen kochten we de bloederige merrie Ziza erbij en ben ik voor het springen gaan trainen bij Pascal Roosendaal. Met Orlean en Ziza ben ik gestopt in de sport en zijn ze naar nieuwe eigenaren gegaan die er heel blij mee zijn.

Nadat mijn zusje stopte met paardrijden ben ik op haar dressuurpony Bundy gaan rijden waar ik inmiddels Z2 mee ben. Ik heb ook nog twee springpony’s: Tamar en Kleber. Tamar haar bijnaam is Tankie en dat is ook wel echt toepasselijk af en toe haha, met haar rij ik in het ZZ en internationaal. Kleber is een pittige opa, die vind dat hij nog lang niet oud genoeg is en met Grote bak, Orlean Bundy Ziza 392 (1)hem spring ik Z en ook internationaal. Ik mag nog 1,5 jaar bij de pony’s rijden en daarom rij ik ook al bij de paarden. Ik heb een tijdje met de merrie Roos gereden van mijn trainer en we zijn samen nog 3e geworden op de Gelderse Indoor Kampioenschappen 2015, klasse L springen bij de paarden. Nu is Roos te oud en mag ze lekker mama Roos worden. Ik heb sinds kort twee nieuwe paarden. De schimmel merrie Fleur en de zwarte merrie Limited Edition. Ik rij nu in de B paarden met hun en mag met allebei al naar de Gelderse Kampioenschappen. Ook mijn pony’s zal ik daar starten.

Groetjes Jamie en hoefjes van Kleber, Tamar, Bundy , Fleur, Limited Edition en natuurlijk Roos!!!

Jamie

3 reacties op "Pony/Paard & Ruiter Juli ’15: Bundy & Co & Jamie"

1. Birgit Sachtleven schreef:

Zo, dat is al heel veel ervaring en dat met 15 haar! !!! Petje af, respect?

2. Susan schreef:

Trots op ‘onze’ allrounder…dikke pluim!

3. jacueline schreef:

Mooi geschreven Jamie!!