Paard & Ruiter Augustus ’15: Delgado & Bart Veeze

Op de site van Rijvereniging Hummelo staan dikwijls de prestaties van RvH-lid Bart Veeze vermeld. Bart rijdt met veel succes en wij vonden dan ook dat het eens tijd werd dat Bart ons eens zou vertellen wanneer hij besmet geraakt is met het paardenvirus.

Ter introductie een paar wetenswaardigheden over Bart op een rijtje. Bart heeft een eigen dressuurstal, Stal Veeze en is sinds 2004 gevestigd in het Gelderse Lochem. Daar heeft Bart de beschikking over dertien stallen. Met zijn paard Delgado neemt hij volgende week deel aan de Hippiade, Z2-dressuur. Aangezien Bart veel paarden rijdt, hebben we Delgado in de titel genoemd…misschien brengt dat volgende week nog een beetje geluk. De fotootjes van Stefano en het NK Podium zijn door ons toegevoegd, want wij vinden dat je daar erg trots op mag zijn.

————————

Hallo allemaal,

Nog niet iedereen kent mij, dus daarom vind ik het leuk dat ik gevraagd ben om deze maand een verhaaltje te schrijven voor de rubriek Paard & Ruiter.

Foto's Bart Veeze 2Ik ben op 3-jarige leeftijd besmet geraakt met het paardenvirus door mijn oudere zus en broer die gingen paardrijden, zelf kan ik me dat trouwens niet goed meer herinneren. Mijn ouders hebben dit kunnen rekken tot ik 5 jaar was. Toen ging het gebeuren, mijn eerste les werd een feit en mijn vader hoopte stiekem dat ik eraf zou vallen, zodat ik niet meer zou willen, haha. Helaas, ik vond het zo leuk, dat ik nooit meer ben gestopt.

Foto's Bart Veeze 3De eerste jaren heb ik op de manege gereden. Daar was ik dan ook zo veel mogelijk. Toen ik 8 jaar werd, mocht ik de pony Thriller van de manege leasen. Deze pony hebben we later ook gekocht en zo is mijn dressuurcarrière begonnen. Ik heb namelijk ooit ook 1 springwedstrijd gereden en werd toen twee keer op de eerste hindernis uitgebeld. Dus dat was de eerste en laatste springwedstrijd en tevens het einde van een prille springcarrière, haha!

Foto Bart Veeze 1Na Thriller kwam Navaro en ik heb met deze pony twee EK’s meegereden en ook Team Zilver gewonnen. Met Navaro groeide ik door naar de Junioren en Young Riders. Op 15 jarige leeftijd maakte ik de overstap naar de paarden. Fernando werd mijn eerste paard, ook met Fernando heb ik bij de Young Riders gereden en mocht ik mee naar het EK. Tijdens dat EK heb ik ook met Fernando Team Zilver behaald.

De meeste ouders zullen dit waarschijnlijk niet willen lezen en misschien kan ik dit niet zeggen, maar school en paarden waren soms moeilijk te combineren en ik was dus regelmatig schoolziek. Ik denk dat er niemand zoveel gespijbeld heeft als dat ik dat heb gedaan. Het is gelukkig ook met school uiteindelijk nog goed gekomen, MBO Paardenhouderij en Masterclass in Deurne waren afgerond en ik was toen gelukkig klaar met de studie. Voordat ik mijn eigen stal ben begonnen, heb ik eerst op verschillende bedrijven gewerkt.

10_nk_veeze_stefano_01Op stal is toen een heel bijzonder paard gekomen, Stefano. Dit paard heb ik samen met mijn toenmalige trainer Arnd Erben opgeleid van groen tot Grand Prix en de kers op de taart was natuurlijk het behalen van de bronzen medaille op het NK Dressuur in de Grand Prix achter Edward Gal met Totilas en Marlies van Baalen met O’Jay. MarliesvanBaalenEdwardGalenBartVreeze-OutdoorGelderlandDeSteeg-2010_1576Met Stefano heb ik ook  internationaal een aantal mooie overwinningen behaald. Helaas werd Stefano verkocht naar Amerika, dit hoort helaas ook bij het vak. Er komen steeds nieuwe paarden, waar je je aan hecht en dan gaan ze weer omdat ze worden verkocht.

Door mijn ‘wedstrijdzus’ Gwen ben ik toevallig bij Rijvereniging Hummelo lid geworden. Gwen en ik kwamen elkaar zoveel tegen op wedstrijden dat we een beetje broer en zus zijn geworden.

Groetjes,

Bart Veeze

8 reacties op "Paard & Ruiter Augustus ’15: Delgado & Bart Veeze"

1. Toos schreef:

Je bent niet alleen een begenadigd ruiter ook een schrijven gaat je goed af. Leuk verhaal Bart.

2. Birgit Sachtleven schreef:

Een eervol verenigingsleven waar een trots op zijn Bart!!!

3. Paul Rijksen schreef:

Bart, wat een verhaal. Blij dat je als 5 jarige niet afgevallen bent anders hadden we nu niet van je kunnen genieten. Succes.

4. jacueline schreef:

Mooi verhaal Bart, met super leuke foto’s!!

5. Susan schreef:

Wij zijn trots op jou, Bart!

6. Gwen brinksma schreef:

Lief broertje geweldig leuk verhaal…..mooi geschreven!!!

7. Dorine schreef:

Mooi verhaal. Als 3=jarige al begonnen, geweldig!

Trackbacks

1. Gastinstructie Bart Veeze | Rijvereniging Hummelo