Strandrit 2018

Strandweekend RVH 21 april 2018

Het is alweer een weekje geleden, maar op zaterdag 21 april gingen we met maar liefst 35 personen en 7 paarden/pony’s op weg naar Duinmanege Poelenburgh in Schoorl. Van tevoren hadden we nooit durven dromen dat het zulk prachtig weer zou worden! Strakblauwe lucht en echt lekker strandweer, ook voor diegenen die niet te paard gingen.

De accommodatie was super. Fijne bedden en sanitair was top. De groepsruimte was niet berekend op ons aantal maar dat wisten we van tevoren en met dit weer hadden we die ook niet nodig want we hebben voornamelijk buiten gezeten. De Poelenburgh is een mooie, hele grote, manege en de stallen voor onze paarden waren erg goed verzorgd. Afspuitplaatsen waren ruim aanwezig en we mochten ook gebruik maken van de paddocks.

Zaterdag om 13 uur gingen er 3 groepen op pad voor een duin/strandrit met 7 eigen paarden en 12 huurpaarden. Eerst een uur door de duinen en daarna het strand op waar een grote afvaardiging hen op stond te wachten om te filmen en foto’s te maken. Eén groepje had wat navigatieproblemen waardoor ze iets langer in de duinen hebben vertoefd maar ook zij kwamen uiteindelijk veilig en wel op het strand aan. Het was een mooie ervaring en een prachtige dag.

’s Avonds hebben we soep en broodjes knakworst gegeten en lekker buiten gezeten. Het klimduin in Schoorl werd ook nog door een aantal bezocht en beklommen.

De volgende dag alweer zo’n stralend zonnetje. Met de eigen paarden zijn we naar een parkeerplaats gereden waar je dicht bij het strand zat zodat diegenen nog even een keertje lekker langs het strand konden rijden zonder de zware duintocht nog eens te hoeven maken. Wederom waren de paparazzi in groten getale aanwezig. De niet ruiters hebben lekker op het strand en in de strandtent gezeten en in de loop van de middag gingen de meesten weer naar huis.

Een klein clubje is nog gebleven tot maandagochtend. Terwijl het zondagmiddag al regende in de Achterhoek, zaten zij nog steeds in de zon.

Kortom: Een zeer geslaagd weekend aan het Schoorlse strand!

Klik voor meer foto’s op deze link

3 reacties op "Strandrit 2018"

 1. Ingrid schreef:

  Mooi verslag Susan! Was een top weekend. Organisatie bedankt!

  • Susan schreef:

   De credits gaan ditmaal naar jullie die het tot een geweldig weekend gemaakt hebben en Olga die dit mooi heeft vastgelegd…Top!

 2. Dorine schreef:

  Het was een super gezellig weekend, en ja wie had kunnen bedenken dat het weer zo goed zou zijn. Dat was de slagroom op het toetje!!!

Plaats een reactie