Prestaties RvH-Leden tijdens CH Hummelo ’19

Zoals geschreven in het voorgaande nieuwsbericht hebben wij ook zelf enorm genoten van ons concours en de organisatie daarvan. Gelukkig is de betrokkenheid groot van onze leden en zijn er veel vrijwilligers die zich inzetten om het concours tot een groot succes te maken. Eigen leden hebben natuurlijk zelf ook de kans om deel te nemen aan CH Hummelo. Meerdere RvH-leden hebben ook tijdens CH Hummelo hun uiterste best gedaan en zijn erg blij met de resultaten.

De strijd onder de RvH combinaties met het hoogste resultaat van die dag wordt beloond met de dagprijs. Deze felbegeerde prijs werd bij de paarden gewonnen door Inge Santman met een score van 68,5% en Marieke Kramers mocht met een percentage van 69,3% de Fred & Freek Bokaal bij de pony’s in ontvangst nemen. Super gedaan, dames!

Prijzen:
1e Prijs & 1e Prijs: Tessel van den Berg met Milan 3 winstpunten, L1-dressuur Cat. C
2e Prijs & 2e Prijs: Julia Brinksma met Bengel 3 winstpunten, L1-dressuur Cat. C
1e Prijs & 1e Prijs: Marieke Kramers met Cartago 3 winstpunten, L1-dressuur Cat. D/E
1e Prijs (& 4e plaats): Hedi Minkhorst met No Limit 3 winstpunten, L2-dressuur Cat. D/E
1e Prijs & 1e Prijs: Fenne van den Berg met Now or Never 4 winstpunten, M2-dressuur Cat. D/E
3e Prijs: Nina Luesink met Delinov 2 winstpunten, M2-dressuur Cat. D/E
3e Prijs (& 4e plaats): Linde Hofs met Proud 2 winstpunten, Z1-dressuur Cat. D/E
3e Prijs (& 6e plaats): Linde Hofs met Barclay 3 winstpunten, Z2-dressuur Cat. D/E
1e Prijs: Inge Santman met Katouch SB 2 winstpunten, B-dressuur Paarden
1e Prijs (& 4e plaats): Margot Vreman met Nathan 3 winstpunten, , B-dressuur Paarden
1e Prijs & 6e Prijs: Cezanne Peerdeman met De Rosse 3 winstpunten, L1-dressuur Paarden
2e Prijs (& 5e plaats): Cezanne Peerdeman met Dortella Lady 2 winstpunten, L2-dressuur Paarden
3e Prijs & 3e Prijs: Daphne Mattijssen met Dirk 3 winstpunten, Z1-dressuur Paarden
2e Prijs: Cezanne Peerdeman met De Rosse 2 winstpunten, B-springen Paarden

Winstpunten:
Feya Weijers met Wannado, 2 winstpunten (2e en 3e), L2-dressuur Cat. D/E
Iris Schoenaker met Donny, 2 winstpunten (7e en 4e), Z1-dressuur Cat. D/E
Mieke Minkhorst met Matcho, 1 winstpunten (7e), Z1-dressuur Cat. D/E
Janine Menting met Esterre, 2 winstpunten (12e en 7e), L-springen Cat. D/E
Aniek Oosterink met Vivid, 2 winstpunten (12e en 7e), L-springen Cat. D/E
Cara van der Heijden met Billy, 1 winstpunt (7e) , L2-dressuur
Britt Engelsman met Evanthe, 1 winstpunt (16e), L1-dressuur
Nanke Oosterink met Vivid, 1 winstpunt (4e), M1-dressuur
Birgit Sachtleven met Ziezo, 2 winstpunten (9e en 14e), Z1-dressuur
Susan Willemsen met Zega, 1 winstpunt (5e), Z1-dressuur
Susan Rijksen met Domani, 2 winstpunten (2e en 4e), Z2-dressuur

De blijdschap was van veel gezichten af te lezen bij de RvH-deelnemers. Bepaalde behaalde prijzen en winstpunten tijdens CH Hummelo hebben voor sommige leden een speciale feestelijke betekenis gekregen. De ene ruiter heeft hierdoor weer vertrouwen gekregen of maakte een ‘come back’ en een ander reed voor het eerst op gras, debuteerde in een nieuwe klasse of werd geselecteerd…iedereen was weer ontzettend blij!

De RvH Bixie-Kids hebben het ook geweldig gedaan en zijn ook allemaal in de prijzen gevallen. Nikki, Femke en Sterre jullie zijn kanjers! Danique heeft laten zien dat ze doorzettingsvermogen heeft in de klasse BB. Na een valpartij tijdens het BB springparcours, wilde ze het nog een keer geproberen en heeft ze later zelfs ook nog winnende een BB-dressuurproef gereden. De RvH-jeugd komt er wel, alle vertrouwen in de jonge dappere kids…

Allemaal gefeliciteerd met deze mooie resultaten!

The Day After…CH Hummelo ’19

Wauw, wat hebben we weer genoten van ons succesvolle grasconcours, CH Hummelo ‘19!

Hummelo – Niet alleen alle deelnemers hebben super genoten van prachtige concoursdagen, maar ook wij moeten weer een beetje afkicken tijdens ‘the day after’. Wat zijn we trots op dit evenement met dit unieke gezellige ontspannen sfeertje, een record aantal deelnemers, het prachtige weer en het fantastische terrein. De voorbereiding, de opbouw, het RvH MiniPonyKamp, de clinic onder bezieling van Ton Koenderink, het concours zelf, het Bixie-Feestje, maar ook de afbouw ging gepaard met veel plezier. Van onbeschrijfelijk veel deelnemers hebben we fantastisch positieve reacties mogen ontvangen tijdens het weekend, maar ook via mail, privé-berichtjes en Social Media blijven de reacties binnenstromen. Dit geeft enorm veel positieve energie om weer na te gaan denken over een volgende editie in 2020. Vanzelfsprekend hopen wij dan ook van harte jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen, want een concours zoals CH Hummelo kan niet zonder jullie enthousiaste deelname.

Een evenement zoals CH Hummelo kan ook niet zonder de inzet van vrijwilligers, de bijdragen van sponsoren en zeker niet zonder de gastvrijheid van de familie die het terrein voor dagen beschikbaar heeft gesteld. Speciale dank gaat dan ook uit naar Henk en Olga Oosterink, die ons de gelegenheid gaven om dit evenement te organiseren op hun terrein rondom de boerderij. Een prachtig stuk grond met voldoende parkeergelegenheid, zeer grote losrijbanen, egale afgemeten dressuurringen en een top springterrein in samenwerking met Annette Elmendorp, onze parcoursbouwer.

Behalve dat de familie het terrein beschikbaar gesteld heeft, zijn ze ook onmisbaar als meewerkende vrijwilligers. Ook zijn wij onwijs trots op alle vrijwilligers, iedereen heeft enorm bijgedragen aan dit waanzinnige succes. Volgens traditie hebben de vrijwilligers onder het genot van een hapje en een drankje, zaterdag na afloop gezellig met elkaar de eerste dagen geëvalueerd. Rijvereniging Hummelo wil alle vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun bijdrage. Een greep uit de activiteiten waar medewerkers zich voor ingezet hebben: aanmeldingen verwerken, sponsoren, selecties en juryleden werven, medewerkers mobiliseren, sjouwen, tenten opzetten, veel werk verzetten met behulp van tractoren, barwerkzaamheden, boodschappen, parcours bouwen, ringen uitzetten, broodjes smeren, secretariaat, financiën, PR en promotie, rekenkamer, bar, jureren, schrijven, parkeren, Bixie organisatie, protocol runners, ringmeester, omroepen, smid, EHBO, standhouders organiseren, automatiseren,  prijzen regelen, fotograferen, uitslagen verwerken, opruimen, afbreken en natuurlijk uiteindelijk het samenvatten deze van mooie dagen in beeld en schrift.

Deelnemers, vrijwilligers, juryleden & sponsoren hartelijk bedankt voor het mede mogelijk maken van deze fantastische dagen. CH Hummelo heeft samen met jullie bewezen dat een grasconcours nog steeds populair is en als heel gezellig wordt ervaren…dat hebben wij met elkaar toch maar mooi bereikt 🙂

Hopelijk tot volgend jaar, dan zien wij jullie graag terug!

Rijvereniging Hummelo

Alle foto’s zijn eind van deze week te zien via de onderstaande links:
Impressie Paarden CH Hummelo ’19
Impressie Pony’s CH Hummelo ’19

Met speciale dank aan Theo Janssen en Paul Rijksen voor de vele mooie foto’s!

 

Startlijst Clinic Proefgericht Rijden Ton Koenderink

Wegens groot succes start CH Hummelo’19 wederom met de Clinic ‘Proefgericht Rijden’ m.m.v. gerenommeerd jurylid en trainer Ton Koenderink  op vrijdagmiddag/avond op ons concoursterrein aan de Broekstraat 33 in Hummelo.

Ton Koenderink staat bekend als een gepassioneerd paardensportliefhebber en heeft zelf op Lichte Tour niveau gereden en getraind bij o.a. Johan Hinneman. Meerdere combinaties op landelijk en suptopniveau trainen graag bij hem.

De deelnemers laten de proef door Ton beoordelen en zullen sommige onderdelen samen met Ton aan de slag te gaan met de verbeterpunten. Tijdens het proefgericht rijden mag de deelnemer de proef door de groom laten filmen naast de jury, de jury voorziet het filmpje ‘live’ van een beoordeling. Het startgeld graag vooraf op het terrein betalen en de voorbereiding van het losrijden doe je zoals je gewend bent op het losrijterrein, voordat je bij Ton de ring in kunt op de onderstaande tijd.

Tijd Ruiter Paard Klasse Proef
12:05 Birgit Sachtleven Ziezo Z1 24
12:30 Susan Rijksen Domani Z2 28
12:55 Sandra Kamping Freriks Jenson Z1 24
13:20 Anita Berendsen  Ingrid Z1  24
13:45 Marlies van Hof Jaguar SB L2 12
14:10  PAUZE      
14:25 Feya Weijers Wannadoo L2  12
14:50 Niamh van de Meer Zoey L1 8
15:15 Iza Helmink Zandberg’s Esan B 4
15:40 Linde Hofs Piet Z1 24
16:05 Cathry Huysmans Farouche Z1 23
16:35  PAUZE      
17:00 Fenne van den Berg Naud M2 20
17:25 Nina Luesink Delinov M2 20
17:50 Tessel van den Berg Milan L1 8
18:15 Marieke Kramers Cartago L1 8
18:40  PAUZE      
18:55 Cara vd Heijden Billy M1 16
19:20 Inge Berends Katouch B B/L1 4/8
19:45 Famke Dinkelman Kantje`s Tiësto M2 20
20:10 Bregje Bloemberg Eazy ZZ-Z 36
20:35 Mendy Diesvelt Baylando Z1 23
21:00 EINDE      

Startlijst Dressuurclinic Johan Hamminga

Op vrijdag 3 mei verzorgt Johan Hamminga een vullend programma als gastinstructeur voor pensionklanten van Hippisch Centrum Groot-Zande en leden van Rijvereniging Hummelo. Johan Hamminga is nationaal jurylid tot en met Grand Prix en dertig jaar lang was hij hoofddocent bij de KNHS Opleidingen. Hij heeft tevens een jarenlange ervaring als africhter/opleider van jonge dressuurpaarden en maakte deel uit van de selectiecommissie WK jonge paarden en de PAVO-cup, Onze instructrice Gwen Brinksma heeft met meerdere toppers de weg naar Johan gevonden voor instructie. Johan Hamminga heeft tevens ruiters als Coby van Baalen, Adelinde Cornelissen en Emmelie Scholtens getraind. Kortom, een paardenman bij uitstek, met zeer veel kennis en ervaring.

In ‘De Nok’ zijn de clinics goed te volgen met behulp van een goede geluidsinstallatie…dus voel je van harte welkom om de clinics bij te wonen als toeschouwer.

Groep I 
15.00 uur:
Fenne van den Berg
Linde Hofs 
Liselot Cantineaux

Groep II
16.00 uur:
Cara van der Heijden
Christine de Munck
Feya Weijers

Groep III
17:00 uur:
Roos Schreuder
Inge Santman
Ingrid van Huissteden

Groep IV
18:00 uur:
Susan Rijksen
Birgit Sachtleven
Karin Hendriks

Startlijst Springclinic Rudi Wallerbosch

Zaterdag 20 April komt Rudi Wallerbosch vanaf 12.00 uur een springclinic verzorgen. Rudi woont in het Zwitserse Crans Montana en rijdt voor Nederland op internationaal niveau. Rudi zijn roots liggen in de Achterhoek bij HC Groot-Zande en is tevens het internationale lid van Rijvereniging Hummelo. Wij zijn dan ook heel blij dat hij nog een keer zijn kennis met ons wil delen. Deze clinic is zonder paard d.m.v. een geluidsinstallatie goed te volgen. Komen jullie ook kijken?

Groep I
12.00 uur:
Marieke Kramers met Cartago
Nina Luesink met Delinov
Linde Hofs
Mieke Minkhorst met Matcho

Groep II
13.00 uur:
Janine Menting met Esterre
Hedi Minkhorst met No Limit
Birgit Sachtleven met Ziezo
Susan Rijksen met Domani

Groep III
14:00 uur:
Myrthe van Ramshorst met Irnestine
Cezanne met De Rosse
Karin Firth met Gio
Carlita Aberson met Eclips
Jesse Brouwer

Paasvuur Hummelo ’19 Afgelast

Hummelo – De droogte in combinatie met de vele berichtgevingen heeft ook binnen Rijvereniging Hummelo de gemoederen bezig gehouden afgelopen week. De gemeente Bronckhorst had deze week al eerder besloten 18 kleinere paasvuren af te gelasten. Rijverening Hummelo had nog een klein beetje hoop tot het definitieve besluit van vandaag over de 7 grootste paasvuren in Bronckhorst.

De gemeente heeft gekeken naar de verwachte weersomstandigheden en windrichting en heeft vervolgens besloten dat het Paasvuur Hummelo, een van de paasvuren is, die niet door mag gaan. Met dit besluit moeten wij helaas trouwe enthousiaste bezoekers van deze traditie teleurstellen en vinden wij het als organisatie ook spijtig, maar ook voor ons als organisatie geldt veiligheid voor alles en hebben dan ook begrip voor dit besluit.

Rijvereniging Hummelo hoopt van harte dat de omstandigheden volgend jaar anders zullen zijn en dat wij dan iedereen weer van harte kunnen verwelkomen tjdens deze mooie traditie.

RvH Toppers tijdens NK

Ermelo – Rijvereniging Hummelo is trots! Trots op de vier RvH ponycombinaties die afgevaardigd waren naar de Nederlandse Indoorkampioenschappen dressuur die in maart werden verreden.

Linde Hofs mocht twee weekenden in Ermelo schitteren. Het eerste weekend met Proud in de M1 dressuur en het tweede weekend met Barclay in de klasse Z1. De KNHS heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de familie Hofs twee zaterdagen weinig nachtrust heeft gehad. Het is bijna niet te geloven, maar Linde had het ‘geluk’ om met beide pony’s als eerste om 9.00 uur te mogen starten. Ze was in ieder geval goed wakker, want met beide pony’s heeft ze een prachtige 6e plaats behaald. Dan hoor je dus gewoon bij de 6 beste ruiters van Nederland, tof hoor!

Nina Luesink reed met Delinov mee in de klasse M2 in Ermelo. Helaas waren er die dag heel veel ‘bakkabouters’ en ging de proef niet helemaal naar wens. Nina heeft dapper gereden, want het viel niet mee met alle spoken die ‘Moffel’ (lees: Delinov) dacht te zien tussen de bloemen. Petje af, Nina en Delinov reden toch maar mooi in deze NK-ring en dat is natuurlijk heel gaaf.

Na wat tegenslagen heeft Floor van der Kuijl met Dreamboy op tijd haar comeback kunnen maken en had deze mooie combinatie zich ook geplaatst voor het NK. Na een sterk begin in haar Z2 proef maakten ze een duur foutje en hebben ze niet helemaal gereden zoals gehoopt. Toch heeft Floor zich met Dreamboy geplaats voor de finale en vervolgens een super fijne kür kunnen rijden. Met dit resultaat werden Floor en haar pony Dreamboy 7e van Nederland in de hoogste ponyklasse. van Nederland.

Genoeg redenen om super trots te zijn, toch? Gefeliciteerd meiden…

Paasvuur Hummelo ’19

Gezelligheid in Hummelooo…eerst even het snoeihout komen brengen en dat kan vanaf 23 maart. En daarna samen met ons genieten van de heerlijke warmte, de mooie traditie en de gezelligheid onder het genot van een drankje en van de heerlijke beroemde wafels.

4 RvH-Combinaties naar de NK

Wauw, Rijvereniging Hummelo had wederom een prachtige afvaardiging op de Gelderse Kampioenschappen. Tesse Arentz, Linde Hofs, Tessel en Fenne van den Berg, Nina Luesink, Floor van der Kuijl, Iris Schoenaker, maar ook Janine Menting als springruiter hadden een ticket weten te bemachtigen naar de Regiokampioenschappen.

De dressuurruiters zijn allemaal al van start gegaan en hebben allemaal heel goed gepresteerd. Janine Menting en haar pony Esterre gaan nog een spannend weekend tegemoet, dus voor haar blijven we nog even heel hard duimen.

Linde Hofs mag met Barclay en Proud naar het NK, hoe knap is dat? Ze was 3e met Barclay in de Z1 dressuur en 2e met Proud in de M1 dressuur. Nina Luesink met Delinov stond eerst als reserve, maar mocht gelukkig toch deelnemen. Nou, dat hebben ze geweten…want met een 4e prijs in de M2 dressuur is ook zij afgevaardigd naar de Kampioenschappen. In het Z2 wist Floor van der Kuijl met Dreamboy in de prijzen te rijden en ook zij heeft het ticket richting Ermelo dik verdiend. Fenne van den Berg staat eerste reserve, dus wie weet mag zij ook nog. Spannend hoor!

Wat zijn wij trots op jullie! Janine zet ‘m op tijdens de Gelderse en wij hopen dat wij jou als springruiter ook nog toe kunnen voegen aan dit mooie erelijstje.

Spijker is ook blij met het resultaat 😉

Linde Hofs 2x Kringkampioen!


De afgelopen weken stonden weer in het teken van de selectiewedstrijden. Pony- en Paardencombinaties streden wederom het Kringkampioenschap en/of een afvaardiging richting de Gelderse Kampioenschappen die in januari van start zullen gaan. Rijvereniging Hummelo kan met trots melden dat ons nieuwe lid Linde Hofs 2x Kringkampioen is geworden en Tessel van den Berg Reservekampioen bij de pony’s.

Linde lest al geruime tijd bij onze instructrice Gwen Brinksma en de meesten kennen deze vrolijke dame al, maar officieel is Linde pas per 1 januari overgestapt naar Rijvereniging Hummelo. Dit noemen we dan ook een echt binnenkomer…bam, tweemaal Kringkampioen! Een mooie manier om jezelf te introduceren binnen de vereniging, stoer hoor.

Linde heeft deze felbegeerde titel met haar pony Proud in de M1 dressuur, Cat D/E en met pony Jacodi’s Bo’s Barclay in de klasse Z1 dressuur, Cat D/E weten te bemachtigen.

Tessel van den Berg werd met Milan Reservekampioen in de B dressuur, Cat C. en haar zusje Fenne behaalde tevens een tweede plek met Milan, oftewel Super Lutmar’s Milan…wij denken dan eigenlijk ook dat wij Milan alleen nog maar bij zijn volledige naam mogen benoemen, met de nadruk op ‘Super’.

Bij de paarden is Tesse Arentz verzekerd van ticket naar de Gelderse Kampioenschappen. Met Ircodale heeft ze in de L2 dressuur een welverdiende derde plaatsing behaald.

Voor een paar ruiters is het nog spannend of ze naar de regiokampioenschappen mogen. Voor Feya Weijers, Marieke Kramers, Nina Luesink en Fenne met haar andere pony De Goede Ree Now of Never is het nog een beetje spannend. Zij hebben allemaal uitstekend gereden maar net niet rechtstreeks geplaatst en staan dus reserve. Ook de springcombinaties zijn nog niet verzekerd van een plaatsing.