Startlijst Clinic Proefgericht Rijden Ton Koenderink

Wegens groot succes start CH Hummelo’19 wederom met de Clinic ‘Proefgericht Rijden’ m.m.v. gerenommeerd jurylid en trainer Ton Koenderink  op vrijdagmiddag/avond op ons concoursterrein aan de Broekstraat 33 in Hummelo.

Ton Koenderink staat bekend als een gepassioneerd paardensportliefhebber en heeft zelf op Lichte Tour niveau gereden en getraind bij o.a. Johan Hinneman. Meerdere combinaties op landelijk en suptopniveau trainen graag bij hem.

De deelnemers laten de proef door Ton beoordelen en zullen sommige onderdelen samen met Ton aan de slag te gaan met de verbeterpunten. Tijdens het proefgericht rijden mag de deelnemer de proef door de groom laten filmen naast de jury, de jury voorziet het filmpje ‘live’ van een beoordeling. Het startgeld graag vooraf op het terrein betalen en de voorbereiding van het losrijden doe je zoals je gewend bent op het losrijterrein, voordat je bij Ton de ring in kunt op de onderstaande tijd.

TijdRuiterPaardKlasseProef
12:05Birgit SachtlevenZiezoZ124
12:30Susan RijksenDomaniZ228
12:55Sandra Kamping FreriksJensonZ124
13:20Anita Berendsen IngridZ1 24
13:45Marlies van HofJaguar SBL212
14:10 PAUZE  
14:25Feya WeijersWannadooL2 12
14:50Niamh van de MeerZoeyB4
15:15Iza HelminkZandberg’s EsanB4
15:40Linde HofsPietZ124
16:05Cathry HuysmansFaroucheZ123
16:35 PAUZE  
17:00Fenne van den BergNaudM220
17:25Nina LuesinkDelinovM220
17:50Tessel van den BergMilanL18
18:15Marieke Kramers CartagoL18
18:40 PAUZE  
18:55Cara vd HeijdenBillyM116
19:20Inge BerendsKatouch BB/L14/8
19:45 Famke Dinkelman Kantje`s Tiësto M220
20:10Bregje BloembergEazyZZ-Z36
20:35Mendy DiesveltBaylandoZ123
21:00EINDE  

Startlijst Dressuurclinic Johan Hamminga

Op vrijdag 3 mei verzorgt Johan Hamminga een vullend programma als gastinstructeur voor pensionklanten van Hippisch Centrum Groot-Zande en leden van Rijvereniging Hummelo. Johan Hamminga is nationaal jurylid tot en met Grand Prix en dertig jaar lang was hij hoofddocent bij de KNHS Opleidingen. Hij heeft tevens een jarenlange ervaring als africhter/opleider van jonge dressuurpaarden en maakte deel uit van de selectiecommissie WK jonge paarden en de PAVO-cup, Onze instructrice Gwen Brinksma heeft met meerdere toppers de weg naar Johan gevonden voor instructie. Johan Hamminga heeft tevens ruiters als Coby van Baalen, Adelinde Cornelissen en Emmelie Scholtens getraind. Kortom, een paardenman bij uitstek, met zeer veel kennis en ervaring.

In ‘De Nok’ zijn de clinics goed te volgen met behulp van een goede geluidsinstallatie…dus voel je van harte welkom om de clinics bij te wonen als toeschouwer.

Groep I 
15.00 uur:
Fenne van den Berg
Linde Hofs 
Liselot Cantineaux

Groep II
16.00 uur:
Cara van der Heijden
Christine de Munck
Feya Weijers

Groep III
17:00 uur:
Roos Schreuder
Inge Santman
Ingrid van Huissteden

Groep IV
18:00 uur:
Susan Rijksen
Birgit Sachtleven
Karin Hendriks

Startlijst Springclinic Rudi Wallerbosch

Zaterdag 20 April komt Rudi Wallerbosch vanaf 12.00 uur een springclinic verzorgen. Rudi woont in het Zwitserse Crans Montana en rijdt voor Nederland op internationaal niveau. Rudi zijn roots liggen in de Achterhoek bij HC Groot-Zande en is tevens het internationale lid van Rijvereniging Hummelo. Wij zijn dan ook heel blij dat hij nog een keer zijn kennis met ons wil delen. Deze clinic is zonder paard d.m.v. een geluidsinstallatie goed te volgen. Komen jullie ook kijken?

Groep I
12.00 uur:
Marieke Kramers met Cartago
Nina Luesink met Delinov
Linde Hofs
Mieke Minkhorst met Matcho

Groep II
13.00 uur:
Janine Menting met Esterre
Hedi Minkhorst met No Limit
Birgit Sachtleven met Ziezo
Susan Rijksen met Domani

Groep III
14:00 uur:
Myrthe van Ramshorst met Irnestine
Cezanne met De Rosse
Karin Firth met Gio
Carlita Aberson met Eclips
Jesse Brouwer

Paasvuur Hummelo ’19 Afgelast

Hummelo – De droogte in combinatie met de vele berichtgevingen heeft ook binnen Rijvereniging Hummelo de gemoederen bezig gehouden afgelopen week. De gemeente Bronckhorst had deze week al eerder besloten 18 kleinere paasvuren af te gelasten. Rijverening Hummelo had nog een klein beetje hoop tot het definitieve besluit van vandaag over de 7 grootste paasvuren in Bronckhorst.

De gemeente heeft gekeken naar de verwachte weersomstandigheden en windrichting en heeft vervolgens besloten dat het Paasvuur Hummelo, een van de paasvuren is, die niet door mag gaan. Met dit besluit moeten wij helaas trouwe enthousiaste bezoekers van deze traditie teleurstellen en vinden wij het als organisatie ook spijtig, maar ook voor ons als organisatie geldt veiligheid voor alles en hebben dan ook begrip voor dit besluit.

Rijvereniging Hummelo hoopt van harte dat de omstandigheden volgend jaar anders zullen zijn en dat wij dan iedereen weer van harte kunnen verwelkomen tjdens deze mooie traditie.

RvH Toppers tijdens NK

Ermelo – Rijvereniging Hummelo is trots! Trots op de vier RvH ponycombinaties die afgevaardigd waren naar de Nederlandse Indoorkampioenschappen dressuur die in maart werden verreden.

Linde Hofs mocht twee weekenden in Ermelo schitteren. Het eerste weekend met Proud in de M1 dressuur en het tweede weekend met Barclay in de klasse Z1. De KNHS heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de familie Hofs twee zaterdagen weinig nachtrust heeft gehad. Het is bijna niet te geloven, maar Linde had het ‘geluk’ om met beide pony’s als eerste om 9.00 uur te mogen starten. Ze was in ieder geval goed wakker, want met beide pony’s heeft ze een prachtige 6e plaats behaald. Dan hoor je dus gewoon bij de 6 beste ruiters van Nederland, tof hoor!

Nina Luesink reed met Delinov mee in de klasse M2 in Ermelo. Helaas waren er die dag heel veel ‘bakkabouters’ en ging de proef niet helemaal naar wens. Nina heeft dapper gereden, want het viel niet mee met alle spoken die ‘Moffel’ (lees: Delinov) dacht te zien tussen de bloemen. Petje af, Nina en Delinov reden toch maar mooi in deze NK-ring en dat is natuurlijk heel gaaf.

Na wat tegenslagen heeft Floor van der Kuijl met Dreamboy op tijd haar comeback kunnen maken en had deze mooie combinatie zich ook geplaatst voor het NK. Na een sterk begin in haar Z2 proef maakten ze een duur foutje en hebben ze niet helemaal gereden zoals gehoopt. Toch heeft Floor zich met Dreamboy geplaats voor de finale en vervolgens een super fijne kür kunnen rijden. Met dit resultaat werden Floor en haar pony Dreamboy 7e van Nederland in de hoogste ponyklasse. van Nederland.

Genoeg redenen om super trots te zijn, toch? Gefeliciteerd meiden…

Paasvuur Hummelo ’19

Gezelligheid in Hummelooo…eerst even het snoeihout komen brengen en dat kan vanaf 23 maart. En daarna samen met ons genieten van de heerlijke warmte, de mooie traditie en de gezelligheid onder het genot van een drankje en van de heerlijke beroemde wafels.

4 RvH-Combinaties naar de NK

Wauw, Rijvereniging Hummelo had wederom een prachtige afvaardiging op de Gelderse Kampioenschappen. Tesse Arentz, Linde Hofs, Tessel en Fenne van den Berg, Nina Luesink, Floor van der Kuijl, Iris Schoenaker, maar ook Janine Menting als springruiter hadden een ticket weten te bemachtigen naar de Regiokampioenschappen.

De dressuurruiters zijn allemaal al van start gegaan en hebben allemaal heel goed gepresteerd. Janine Menting en haar pony Esterre gaan nog een spannend weekend tegemoet, dus voor haar blijven we nog even heel hard duimen.

Linde Hofs mag met Barclay en Proud naar het NK, hoe knap is dat? Ze was 3e met Barclay in de Z1 dressuur en 2e met Proud in de M1 dressuur. Nina Luesink met Delinov stond eerst als reserve, maar mocht gelukkig toch deelnemen. Nou, dat hebben ze geweten…want met een 4e prijs in de M2 dressuur is ook zij afgevaardigd naar de Kampioenschappen. In het Z2 wist Floor van der Kuijl met Dreamboy in de prijzen te rijden en ook zij heeft het ticket richting Ermelo dik verdiend. Fenne van den Berg staat eerste reserve, dus wie weet mag zij ook nog. Spannend hoor!

Wat zijn wij trots op jullie! Janine zet ‘m op tijdens de Gelderse en wij hopen dat wij jou als springruiter ook nog toe kunnen voegen aan dit mooie erelijstje.

Spijker is ook blij met het resultaat 😉

Linde Hofs 2x Kringkampioen!


De afgelopen weken stonden weer in het teken van de selectiewedstrijden. Pony- en Paardencombinaties streden wederom het Kringkampioenschap en/of een afvaardiging richting de Gelderse Kampioenschappen die in januari van start zullen gaan. Rijvereniging Hummelo kan met trots melden dat ons nieuwe lid Linde Hofs 2x Kringkampioen is geworden en Tessel van den Berg Reservekampioen bij de pony’s.

Linde lest al geruime tijd bij onze instructrice Gwen Brinksma en de meesten kennen deze vrolijke dame al, maar officieel is Linde pas per 1 januari overgestapt naar Rijvereniging Hummelo. Dit noemen we dan ook een echt binnenkomer…bam, tweemaal Kringkampioen! Een mooie manier om jezelf te introduceren binnen de vereniging, stoer hoor.

Linde heeft deze felbegeerde titel met haar pony Proud in de M1 dressuur, Cat D/E en met pony Jacodi’s Bo’s Barclay in de klasse Z1 dressuur, Cat D/E weten te bemachtigen.

Tessel van den Berg werd met Milan Reservekampioen in de B dressuur, Cat C. en haar zusje Fenne behaalde tevens een tweede plek met Milan, oftewel Super Lutmar’s Milan…wij denken dan eigenlijk ook dat wij Milan alleen nog maar bij zijn volledige naam mogen benoemen, met de nadruk op ‘Super’.

Bij de paarden is Tesse Arentz verzekerd van ticket naar de Gelderse Kampioenschappen. Met Ircodale heeft ze in de L2 dressuur een welverdiende derde plaatsing behaald.

Voor een paar ruiters is het nog spannend of ze naar de regiokampioenschappen mogen. Voor Feya Weijers, Marieke Kramers, Nina Luesink en Fenne met haar andere pony De Goede Ree Now of Never is het nog een beetje spannend. Zij hebben allemaal uitstekend gereden maar net niet rechtstreeks geplaatst en staan dus reserve. Ook de springcombinaties zijn nog niet verzekerd van een plaatsing.

Julia Brinksma & Remi RvH Clubkampioen 2018

Wat een geweldige dag was het weer! De RvH Clubkampioenschappen 2018 werden afgelopen zondag op Hippisch Centrum Groot-Zande verreden, een prachtige gelegenheid voor de RvH ruiters onderling de strijd aan te gaan of voor sommige ruiters of paarden het ideale moment om op een gezellige manier een debuut te maken of zelfs te ‘herintreden’. Gelukkig hadden wij de kampioenschappen binnen georganiseerd en werd de cap alleen maar nat tijdens het losrijden. De dappere RvH ruiters zijn in ieder geval niet van suiker en men bleef fanatiek ondanks de regen op het losrijterrein.

Om half 10 ’s morgens zijn we begonnen met de dressuur tot ongeveer half 1 ’s middags. Daarna hielp iedereen met de opbouw van het parcours om vervolgens het parcours te verkennen, zodat wij om kwart over 1 konden beginnen met de ontknoping van dit kampioenschap. De wangen van de ruiters werden allemaal wat roder van opwinding, de hartslag van de ouders nam wat toe en boven in ‘De Nok’ was het gezellig druk met belangstellenden en supporters. De dressuuruitslagen werden nog geheim gehouden en iedereen startte dus vol frisse moed aan het parcours. Wie o wie wint de prestigieuze RvH  titel en de gigantische wisselbeker?

De ponyruiters uit de vrijdagmiddaggroep begonnen en vervolgens werd het parcours steeds een stukje hoger gebouwd. De gevorderde springruiters waren aan het eind aan de beurt en gingen dan ook flink de hoogte in. Boven in ‘De Nok’ werd door Nancy en Kitty stevig gejureerd op stijl, want er waren meerdere combinaties die het parcours en de barrage foutloos hebben afgelegd. Toen iedereen had gereden, werd er flink gerekend en gepuzzeld…maar de uitslag werd duidelijk.

Julia Brinksma heeft met haar geweldige pony Remi de eervolle titel gewonnen, een derde plaatsing in de dressuur en een tweede plaatsing tijdens het springen leverde haar in totaal 5 plaatsingspunten op. Fenne van den Berg met Milan had 7 plaatsingspunten en Aniek Oosterink samen met Tessel van den Berg hadden 9 plaatsingspunten. Met deze uitslag mocht Julia dik verdiend de enorme wisselbeker en het lint in ontvangst nemen. Julia kon het niet geloven, maar zag hoe trots haar ouders, opa Dick, oma Toos en tante Gwen waren op het kleine ‘Brinksmaatje’ en Remi. Ook willen wij Remi nog even in het zonnetje zetten, want wat een geweldige pony is dit toch! Remi heeft namelijk geschiedenis geschreven afgelopen zondag en gaat de boeken in als de pony met de meeste RvH Clubkampioenschapstitels, maar liefst 3 keer mocht een RvH ruiter met Remi deze titel in ontvangst nemen. In 2010 en 2011 heeft Tess Beumer namelijk deze felbegeerde titel gewonnen met Remi. Hoe trots kun je dan zijn op zo’n geweldige pony? Heel trots…!

De dressuurkampioen bij de pony’s was dit jaar Nina Luesink met Delinov. Bij de paarden werd deze titel toegekend aan Dorine Twickler met Carino. Ook een hele prestatie van de dames, Nina reed namelijk de proef in de lastige klasse M2 en Dorine voor het aller-, allereerst een M1 proef. Dik verdiend, meiden!

De pittige kleine Tessel van den Berg met haar pony Hero won met glans de springrubriek, foutloos tijdens het parcours en de barrage met de hoogste stijlpunten van iedereen. Door omstandigheden was Birgit Sachtleven met Ziezo de enige combinatie die behalve dressuur ook het springparcours probeerde te bedwingen en ook al ging het niet helemaal foutloos, zijn wij trots dat Birgit de paarden vertegenwoordigde. Hier dan ook een oproep aan alle RvH paardencombinaties…die wisselbeker moet volgend jaar weer een keer in handen komen van de paarden, dus hupsakee aan de bak allemaal 😉

Startlijst Clubkampioenschappen 2018

9:30 Inge Berends Katousch SB B 3
9:38 Jose Letsch Breeze L1 7
9:46 Tesse Arentz Irco L2 11
9:54 Dorine Twickler Carino M1 15
10:02 Susan Willemsen Zega Z1 23a
10:10 Birgit Sachtleven Ziezo Z1 23a
10:18 Feya Weijers Wannadoo B 3
10:26 Nelleke Minkhorst Nikita B 3
10:34 Julia Brinksma Remy L1 7
10:42 Marieke Kramers Cartago L1 7
10:50 Nanke Oosterink Vivid M1 15
10:58 Nina Luesink Delinov M2 19
11:06 Fenne van den Berg Milan L2 11
11:14 Hedi Minkhorst No Limit L2 11
11:22 Bregje Minkhorst Nikita L1 7
11:30 Luc Steller Disney B 3
11:38 Nicky Pennekamp Tariqi Kariq B 3
11:46 Tessel van den Berg Hero B 3
11:54 Aniek Oosterink Vivid L1 7
12:02 Mieke Minkhorst Matcho Z1 23a
12:10 Iris Schoenaker Donny Z1 23a
12:18 Marjan Nanninga Mazzel Z1 23a
12:26 PARCOURS BOUWEN
13:00 PARCOURS VERKENNEN
13:15 Julia Brinksma Remy 25
Tessel van den Berg Hero 40
Luc Steller Disney 40
Marieke Kramers Cartago 40
Fenne van den Berg Milan 40
Iris Schoenaker Donny 50
Bregje Minkhorst Nikita 50
Mieke Minkhorst Matcho 60
Birgit Sachtleven Ziezo 60
Hedi Minkhorst No Limit 70
Nina Luesink Delinov 70
Aniek Oosterink Vivid 80
Nicky Pennekamp Tariqi Kariq 80
Nanke Oosterink Vivid 100