Goede start RVH Outdoor Seizoen

Het outdoor seizoen is succesvol van start gegaan voor RVH ruiters. Verschillende leden van de vereniging zijn het outdoor seizoen gestart in het eerste en het tweede weekend van april.  Hoewel het eerste weekend in Vorden winterse temperaturen getrotseerd moesten worden door grooms en supporters,  reden veel combinaties van Rijvereniging Hummelo als een zonnetje…

Pony’s:
1e prijs Jill Hendriks met Keulse Hoeve’s Zorro (Z2 dressuur, Cat. DE)
1e & 2e prijs Sam van der Kuijl met Anjershof Memorie (M1 dressuur, Cat. DE)
1e & 2e prijs Eline Menting met Hurby (L1&L2 dressuur, Cat. ABC)
1e prijs Floor van der Kuijl met Hoge Linthorst Maverick (L1&L2 dressuur, Cat. ABC)
3e prijs Veerle Rutjes met Rodesch Anthal (L1 dressuur, Cat. DE)

Paarden:
2x 3e prijs voor Bo van Pul met Armani Code (Z2 dressuur)

Afgelopen weekend werd er ook volop gestart in Zevenaar. De lente liet zich voor het eerst een beetje zien en de ruiters haalden de pony’s en paarden weer van stal om te starten. Ook dit weekend niet zonder resultaat:

Pony’s:
3e prijs Veerle Rutjes met Rodesch Anthal (L1 dressuur, Cat. DE)
1e prijs Mieke Minkhorst met Pablo (B dressuur, Cat. DE)

Paarden:
2e & 3e prijs Gwen Brinksma met Alexandro P (Z1 dressuur)
2x 2e prijs Birgit Sachtleven met Ziezo (M dressuur)
1e prijs Susan Rijksen met Domani (B dressuur)

Zaterdag 13 april is Jill Hendriks met juf Gwen ook afgereisd naar Uden om deel te nemen aan de KNHS Felix Hippische Juristen Cup. Jill heeft zich met haar pony Zorro in dit zware deelnemersveld (A- en B-kaderleden) goed staande weten te houden en behaalde met de Landenproef 63,21% en in de Individuele proef scoorde ze 62,82%. Knap, hoor!

De KNHS-Felix Hippische Juristen Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties in de klasse Z2 dressuur te bevorderen. Daarnaast is het een belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. De competitie staat open voor combinaties die opgenomen zijn in de klasse Z2 dressuur categorie D en in het bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS. Ruiters/amazones die deelnemen mogen in 2013 maximaal de leeftijd van zestien jaar bereiken. Om deel te mogen nemen aan de Cup moet je twee keer een percentage van 63% behaald hebben in een nationale, inleidende, individuele en/of landenproef, binnen negen maanden voorafgaand aan de definitieve inschrijving van de competitiewedstrijd.