Persbericht: De Hoefslag schrijft over CH Hummelo

Hummelo, 18 augustus 2013

Angela Kollee op dreef in Hummelo

De springponycompetitie om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal is na Barchem, Winterswijk en Zevenaar op zondag 18 augustus aangekomen in Hummelo. Angela Kollee uit het Achterhoekse Halle reed daar haar eerste competitiewedstrijd en hoopt zich te plaatsen voor de grote finale tijdens het Varssevelds Hippisch Festijn op zondag 22 september. De eerste punten zijn in elk geval binnen, want ze werd eerste en tweede in de klasse Z.

‘Het is echt heel leuk dat die springcompetitie er dit jaar is. Eindelijk ook eens bij ons in de buurt, er komen best veel mensen op af. Ik heb de andere wedstrijden niet kunnen rijden omdat ik naar het Europees kampioenschap eventing ben geweest met Ziolieta, de pony waarmee ik het Z won in Hummelo. Met Tamar werd ik zondag tweede’, vertelt Angela Kollee, die in Zelhem springles krijgt van Henny Schennink en dressuurles van Karin Pettersson.

Er zijn nog drie selectiewedstrijden te rijden: in Bathmen (24 aug), Wilp (7 sept) en Varsseveld (21 sept.). De 16-jarige Angela heeft daarvan Wilp en Varsseveld op de planning staan. ‘Ik hoop dat we ons plaatsen voor de finale. Het is mijn laatste seizoen bij de pony’s vanwege mijn leeftijd. Ze staan in de verkoop en daarna ga ik met de paarden verder’, legt Angela uit, die haar ponycarrière met nog wat mooie successen hoopt af te sluiten. Maar eerst mag ze nog naar het Nederlands kampioenschap met Tamar.

In Hummelo werd de Overijsselse amazone Berber Dijkman in de klasse Z derde met Allstar, waarna ze de klasse ZZ wist te winnen met Special Edition. In deze hoogste rubriek ging de tweede prijs naar Talessa de Jong uit Didam op Mentozia.

In de klasse M ging de eerste prijs bij de C-pony’s naar de kersverse regiokampioene van Gelderland/Flevoland Astrid van den Berg met Spirit. Bij de D/E-pony’s won Djolinda Aarsen op Xam.

In de klasse L was Jet Vrolijk enorm op dreef. Ze won in de categorie A/B/C-pony’s de eerste en tweede prijs met More Than Milton en Spirit en pakte bij de grotere pony’s een tweede prijs mee met Bracklin Sambo. De zege hier ging naar Tani Joosten met Happy-Boy. De klasse L voor E-pony’s werd gewonnen door Janneke Rorijs op Vanilla to Lose.