CH Hummelo selectiewedstrijd voor Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal 2014

228975_241267329244895_4382530_nHet Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld en Anemone Horse Trucks riepen vorig jaar een nieuwe springcompetitie voor pony’s in het leven en geeft daar deze zomer weer een vervolg aan. Doel is het promoten van de ponyspringsport in de Achterhoek met de finale op zondag 21 september 2014 op het hoofdterrein van het Achterhoeks Hippisch Festijn. Concours Hippique (CH) Hummelo is net als in de eerste editie tot een van de selectiewedstrijden uitgekozen. Rijvereniging Hummelo is blij deze deelnemers te mogen verwelkomen op 17 augustus.

De eerste editie ging direct als een groot succes de boeken in, waarbij Iris Zwienenberg de eerste Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal won. “Het werd een geweldige finale met 25 voorgeselecteerde ponyruiters, waarbij de toeschouwers rijendik langs de zijlijn stonden. Dat maakte het voor sommige deelnemers extra spannend, maar natuurlijk ook leerzaam.

Op enkele aanvullingen in het wedstrijdreglement na is de grootste verandering dat de finale dit jaar opgesplitst wordt in een Kleine Bokaal voor L-combinaties en een Grote Bokaal voor deelnemers in de klasse M, Z en ZZ. Bovendien wordt de tweefasen wedstrijd op de finaledag vervangen door een klassiek met barrage na afloop, wat de sport extra ten goede zal komen.

AnemoneAlle deelnemers aan de competitie ontvangen van Anemone een presentje die ze tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn op 20 of 21 september in Varsseveld kunnen afhalen. De prijzenpot tijdens de finale is gevuld met 750 euro. De springcompetitie telt zeven selectiewedstrijden, waarvan de beste drie resultaten meetellen als kwalificatie voor de finale. Het gaat om Geesteren (CSI Twente 28 juni), Winterswijk (12 juli), Barchem (26 juli), Hummelo (17 aug), Haaksbergen (7 september) en tot slot Varsseveld (20 sept), waar extra plaatsingspunten te verdienen zijn. De hoogst geklasseerde ruiters over de klasse L tot en met ZZ met B/C/D/E-pony’s mogen op zondag 21 september finale rijden.