Paard & Ruiter Augustus ’14: Jacqueline & Sting

Als kersverse winnares van de “Ben Overkamp Prijs” heb ik deze maand de eer om jullie te laten lezen hoe het tot dit hoogtepunt is gekomen. Mijn carrière als amazone is begonnen bij een boer in Ruurlo, waar ik als kind van 8 op een pony in het weiland rondsjeesde. Het had niet zoveel met ponyrijden te maken, maar de passie en de gekte voor paarden en pony’s zijn in dat weiland wel ontstaan en nooit meer overgegaan.

Joey

Joey

Toen ik 18 jaar was, moest ik voor mijn werk verhuizen naar Nieuw-Wehl en daar ben ik bij Manege Aljo begonnen met paardrijlessen. Uiteindelijk ben ik bij Hippisch Centrum Groot-Zande terecht gekomen en ik ben er nooit meer weggegaan. Eerst ben ik begonnen op de maandagavond, maar al snel werd ik verplaatst naar de donderavond in de les van Dick Brinksma, bij hem heb ik het paardrijden geleerd. Hilarisch waren de bosritten, want piepen en miepen was er bij Dick niet bij. Met veel modder om je oren terugkeren naar de manege was het mooiste dat er was. Mijn passie voor crossen is eigenlijk al tijdens die onstuimige bosritten ontstaan, maar daar was ik me toen nog niet van bewust. Ook het springen heb ik van Dick geleerd, het was al snel mijn favoriete onderdeel van het paardrijden.

De fundamenten voor mijn passies zijn toen verder ontwikkeld en eigenlijk nooit meer overgegaan. Er is nu zelfs een internationaal 40+ springteam, want we zijn de afgelopen wintermaanden grensoverschrijdend vol enthousiasme begonnen aan onze spring carrière. Met het team, meerdere grooms, supporters en natuurlijk springcoach Dick zijn we op pad geweest en hebben we vooral veel lol met als belangrijkste doel ‘De Parade’ te rijden.

Vox

Vox

Mijn eerste eigen paard was Joey, een fijn paard waar ik jaren van genoten heb. Uiteindelijk door een peesblessure ging het niet meer met Joey. Gelukkig had ik vrij snel een ander paard Vox, een mooie rooie dondersteen. Van hem heb ik echter niet lang kunnen genieten, want na blessureleed moest ik helaas te vroeg afscheid van hem nemen. Samen met Toos Brinksma ben ik op pad gegaan, om een nieuw paard te zoeken. Het eerste paard dat ik tijdens deze zoektocht tegen kwam was Sting, en ik was verkocht! Het thuisfront had ons nog zo gewaarschuwd om niet te enthousiast te reageren bij het eerste paard om eventueel nog te kunnen onderhandelen…dat is mislukt, want ik was op slag verliefd.

JacquelineNu ben ik gelukkig al 3 jaar de trotse eigenaar van mijn ‘SpringdingSting’. De eerste periode moesten we erg aan elkaar wennen om vooral het vertrouwen in elkaar op te bouwen. Samen met Gwen ben ik daar intensief mee bezig geweest, maar de dressuur blijft voor Sting een dingetje! Toos gaf mij op het juiste moment een duw in de richting van de eventing sport. Dat betekende voor mij dat ik wel eerst een winstpunten moest halen in de B-dressuur en het B-springen. Het schema en de plannen werden gemaakt, de route werd uitgestippeld en alle coachen werden ingezet. Samen met mijn spring- en crossmaatje Ellen Lenderink zijn we vorig jaar begonnen aan de crosstraining. Het opbouwen van conditie en uithoudingsvermogen, het rijden van tripalons, onder begeleiding van eventingcoach Toos. Vorig jaar in januari heb ik mijn winstpunt in de B-dressuur gehaald onder begeleiding van dressuurcoach Gwen.

Sting2Afgelopen zomer heb ik mijn winstpunt in het B-springen gekregen onder begeleiding van springcoach Dick. Voordat mijn eventing avontuur begint, kent mijn carrière kent nu al vele hoogtepunten, zoals het winnen van de “Ben Overkamp Prijs”, het plezier van de springlessen en de 40+ wedstrijden. Dankzij mijn coachen en natuurlijk mijn maatje Sting, want zonder hem was ik niet zover gekomen. Al met al lig ik goed op koers en hoop ik samen met Sting dit najaar, mijn eerste SGW in Barchem te rijden. Het mag duidelijk zijn mijn carrière is nog lang niet klaar en er gaan nog vele hoogtepunten komen. Je bent dan ook nooit te oud om te leren en te doen!!!

Groetjes,
Jacqueline & Sting

6 reacties op "Paard & Ruiter Augustus ’14: Jacqueline & Sting"

 1. paul rijksen schreef:

  Heerlijk geschreven Jacq, Het enthousiasme straalt er vanaf. Blij dat Stingie en jij je toekomst gevonden hebben en dat ik als manusje van niks er van kan mee genieten.
  Dikke kus Paul

 2. Toos schreef:

  Mooi geschreven Jac!!

 3. gwen brinksma schreef:

  Mooi geschreven jaqie! !!

 4. Birgit schreef:

  Dit is nu zo’n mooi verhaal waarin je je afvraagt: heeft de ruiter nu het paard uitgezocht of het paard de bijpassende ruiter????? Supercombinatie!!!!

 5. Hetty Doppenberg schreef:

  Mooi verhaal van een paardrijcarriėre, die nog maar net begonnen is! Veel succes in Barchem en in de verdere toekomst…..

 6. Agnes schreef:

  Wat een super leuk verhaal.

Plaats een reactie