Succesvolle week voor Bart Veeze

Dachstein

DachsteinIn Zieuwent werd afgelopen weekend het regiokampioenschap van Gelderland verreden. Bart kwam daar in actie. Met Dachstein (v. Johnson) startte Bart in het Z1, waarin de jonge ruin goed zijn best deed. Op vrijdag, na beide kwalificatieproeven, werden Bart en Dachstein zesde, waarmee ze zich plaatsen voor de finaleproef op zaterdag. Bart deed er nog een schepje bovenop, wat resulteerde in de mooie derde plek. Overall nam het duo de vierde plek in en daarmee verzekerden ze zich van een startplek op de Hippiade, die in het eerste weekend van september op de kalender staat.
“Dachstein liep op vrijdag nette en bijna foutloze proeven. In de finale op zaterdag konden we een mooie, voorwaartse proef neerzetten. Jammer genoeg ontstond er een vrij goed puntenverschil, anders had er een nog hogere klassering ingezeten. Ik ben heel tevreden over Dachstein. Hij is pas zes jaar en was het jongste paard in de finaleproef”, vertelt Bart.

Eos-Utopia

De afgelopen twee dagen waren Bart en Eos Utopia (Ampère x Negro) in Ermelo te vinden voor de halve finale en de finale van de Pavo Cup. Met Eos-Utopia (Ampere x Negro) reed Bart tijdens de halve finale van de Pavo Cup een mooie score van 87,5 bij elkaar, wat hem verzekerde van een finale plaats.

Eos-UtopiaVorig jaar lukte het Eos om beste merrie te worden bij de vierjarigen en vandaag lukte het haar na een formidabele finaleproef om deze titel ook bij de vijfjarigen in de wacht te slepen. Eos wist in de halve finale, waarin ze al in het eerste groepje van start moest, al te imponeren. Ze scoorde 87,5 punten. In de finaleproef deden Bart en de krachtige bruine merrie er nog een schepje bovenop. Door de slechte weersomstandigheden werd de finale binnen verreden. Voor veel paarden was dit even omschakelen, maar Eos verblikte niet en deed wat er verwacht werd. Haar optreden, waarin de kracht en balans hoogtepunten waren, werd gewaardeerd met maar liefst 90 punten. Daarmee belandde Eos op de vierde plek als beste merrie achter drie KWPN-hengsten.
“Eos liep in de halve finale al heel goed en vandaag ging het nóg beter!” 

Pavo Cup:
Eén van de hoogtepunten van de KWPN Paardendagen is de strijd van jonge dressuurtalenten om de Pavo Cup. De op de Centrale Keuringen geselecteerde talenten strijden in Ermelo om een plek in de finale. De beste 25 worden hiervoor geselecteerd. De beste drie van deze 25 toppers komen in een spectaculaire tweede finale terug om door één gastruiter onder het zadel getest te worden. De allerbeste jonge dressuurpaarden zorgen ieder jaar weer voor oogstrelende presentaties en een zinderende ontknoping. Het beoordelen van de natuurlijke kwaliteiten van een paard loopt als een rode draad door deze selecties. Om een startplaats te bemachtigen in de halve finale van de Pavo Cup, die ieder jaar plaatsvindt tijdens de KWPN Paardendagen in Ermelo, dient een paard over extra kwaliteiten te beschikken. Zijn natuurlijk bewegingsmechanisme; stap, draf, galop en de gedragenheid en souplesse daarin, worden kritisch beoordeeld. Daarnaast krijgt het paard een cijfer voor de functionaliteit en correctheid van zijn exterieur ofwel voor zijn geschiktheid als dressuurpaard.

 

Plaats een reactie