Pony & Ruiter September ’14: Mieke & Matcho en Hedi & Snoopy

Dag allemaal,

Mieke & HediIk heet Mieke Minkhorst en ben 11 jaar oud. Ik woon in Hummelo op de boerderij. Daar hebben wij ook de pony’s staan en het paard van mijn moeder. Mijn oma had een Dartmoorpony en daar heb ik voor het eerst opgezeten. Daarna ben ik begonnen op Manege Baak toen ik zeven jaar was en mijn zwemdiploma’s op zak had. Het was daar erg gezellig. Van mijn ouders mocht ik een eigen pony zodra ik in de manegeles kon galloperen. Dat werd Karel, een B pony. Karel is ook nog mee geweest naar de manegelessen en ook heb ik enkele FNRS proeven met hem gereden. MiekeVan Karel ben ik er ook vaak afgevallen, want hij ging liever rechts terwijl ik naar links stuurde. Toen vertelde Anne Marie Smeitink dat ze Pablo te koop hadden en vervolgens hebben mijn ouders Pablo voor mij gekocht. Met Pablo ben ik ook eerst naar de manege gegaan, maar na een jaartje vonden we dat we daar niet zoveel meer leerden en zijn we lid geworden van Rijvereniging Hummelo. Van Pablo heb ik erg veel geleerd en met heel veel plezier op gereden. Nu rijd ik op Matcho, een Connemara ruin van 1.48. Een erg lieve pony. Met hem wil ik nog heeeel erg lang blijven rijden en steeds iets meer leren.

Groetjes,
Mieke & Matcho

Hallo allemaal,

HediIk ben Hedi, het zusje van Mieke. Ik ben ook op manege Baak begonnen met pony rijden. Eigenlijk een beetje hetzelfde als Mieke. Mijn eerste pony was Rakker, een B pony. Rakker heeft ook de manegelessen met mij gereden. Een lieve pony…behalve op stal en tijdens de les. Dan ging hij stilstaan of bokken. Ik heb ook wedstrijden met Rakker gereden, FNRS en KNHS wedstrijden. Rakker is ook meegeweest naar ponykamp.  Ik ben vaak van Rakker afgevallen en vond het dan ook niet zo leuk meer. Nu heb ik een nieuwe pony, een merrie. Zij heet Snoopy en is een C pony. Snoopy is heel lief op stal en ook met rijden. Ik heb al enkele BB proefjes met haar gereden. Ik hoop dat het zo
goed blijft gaan.

Groetjes,
Hedi & Snoopy

6 reacties op "Pony & Ruiter September ’14: Mieke & Matcho en Hedi & Snoopy"

1. Anne Marie Smeitink schreef:

Prachtig verhaal dames!

2. Paul rijksen schreef:

Vallen en opstaan en uiteindelijk kom je waar je naar toe wil. Het lijkt het gewone leven wel. Veel plezier met paardrijden meiden.

3. Susan schreef:

Ik vind de foto uit de ‘oude doos’ zo schattig!

4. dorine schreef:

Mooi geschreven! Fijn dat er nu alleen maar lieve pony’s zijn!

5. Zoe schreef:

beste Mieke,
    Ik ben al 2 jaar opzoek naar mijn verkochte pony.
    hij lijkt erg op de pony die op de foto staat. kan je wat meer gegevens geven over deze pony (de laatste foto)?
    heet hij toevallig op het paspoort Maxwell?
    alvast bedankt
    groetjes Zoe