Archief voor 2021

RvH met 5 Kringkampioenen, 10 Afgevaardigden naar de Gelderse Kampioenschappen Outdoor

Hummelo – Aankomende weken staat Rijvereniging Hummelo in het teken van de Gelderse Kampioenschappen. Triomfantelijk kunnen wij melden dat Rijvereniging Hummelo zelfs in dit bijzondere jaar met een groot aantal combinaties naar de Regiokampioenschappen Outdoor afreist richting Angerlo (Zevenaar) in het weekend van 30 & 31 juli. Super trots op alle 10 RvH-combinaties die tijdens de selectiewedstrijden van Kring de Oude IJssel een ticket hebben bemachtigd en helemaal trots op alle 5 (!) Kringkampioenen.

Kringkampioenen:
Het is prachtig te vernemen dat ons cluppie maar liefst 5 Kringkampioenen in ons midden heeft en zelfs domineert in de hoogste klasses. Deze Kringkampioenen mogen schitteren en strijden  voor een afvaardiging naar de Nederlandse Kampioenschappen:
Fenne van den Berg met Now or Never in de klasse Z2-dressuur, Cat. D/E Pony’s
Julia Brinksma met Bengel in de klasse Z2-dressuur, Cat. C Pony’s
Tessel van den Berg met Milan in de klasse Z1-dressuur, Cat. C Pony’s
Fenne van den Berg met Florencio in de klasse M2-dressuur, Cat. D/E Pony’s
Roosmarijn Santman met Maud in de klasse L1-dressuur, Cat. A/B Pony’s

Afvaardiging Dressuur
De regiokampioenschappen beginnen vrijdag 30 juli en behalve de kringkampioenen hebben ook de onderstaande leden zich geselecteerd en de felbegeerde ticket weten te bemachtigen. Het wordt in ieder geval een spannend weekend voor Rijvereniging Hummelo, want ook de overige RvH-combinaties hebben uitstekend gepresteerd tijdens de selectiewedstrijden en veel Kring-uitslagen liggen dan ook dicht bij elkaar. Ook deze combinaties zullen hun beste beentje voorzetten en proberen samen met de kringkampioenen te knallen tijdens deze Gelderse Kampioenschappen:

Susan Rijksen met Domani in de klasse ZZ-Licht dressuur, Paarden
Nina Luesink met Delinov in de klasse Z2-dressuur, Cat. D/E Pony’s
Inge Santman met Katouch in de klasse Z1-dressuur, Paarden
Tessel van den Berg met Arielle in de klasse Z1-dressuur, Cat. D/E Pony’s
Marieke Kramers met Cartago in de klasse M2-dressuur, Cat. D/E Pony’s

Reserves
Voor Daphne Mathijssen blijven we nog even duimen, zij staat met haar topper Dirk als 2e reserve in de klasse Z1-dressuur. Dus als er iemand afmeldt dan maakt deze knappe combinatie ook kans om aan de regiokampioenschappen deel te nemen…dat zou ontzettend tof zijn voor ‘Daffie & Dirk’ 😉

In ieder geval allemaal heel veel succes de komende weken tijdens de voorbereidingen. Zeker ook de instructie, Gwen & Toos Brinksma heel veel succes met het ‘drillen’ van alle leerlingen…poeh, een hele job met zoveel ‘pupillen’. Teamwork…de inzet van de combinaties in combinatie de geweldige begeleiding en kennis van onze instructie. Zonder jullie toewijding was er niet zo’n grote groep geselecteerd.

Praktische informatie over de kampioenschappen is te vinden via deze link.

Startlijst “Meet & Weet” 3 & 4 Juli Hummelo ’21

Indien je een vraag of verzoek hebt, zend dan een mail naar:
concours@rijvereniginghummelo.nl

A.s. dinsdag komt een eventuele update en vrijdag wordt de definitieve startlijst geplaatst. Check regelmatig de startlijst via de onderstaande link:

Startlijst Meet & Weet 3 & 4 juli 2021

Proefgerichte Clinic Marlon van Wissen

Zondag 30 mei Proefgerichte clinic van Marion van Wissen

Hippisch Centrum Groot-Zande organiseert voor haar klanten en alle RvH-leden een proefgerichte training van Marlon van Wissen op zondag 30 mei, maar er zijn nog 2 plaatsjes vrij voor niet-leden dus voel je van harte welkom en geef je dan nog snel op om deel te nemen aan de clinic. Marlon van Wissen is een bevlogen dressuurtrainster, coach & jurylid t/m de Grand Prix.

Wil jij beter worden in het rijden van een dressuurproef?

Geef je dan nog snel op bij Toos Brinksma, er zijn nog 2 plaatsen:

Marion van Wissen Grand Prix jurylid, amazone & trainer zal jou dan begeleiden in het verbeteren van jouw proef  tijdens de proefgerichte clinic.

Combinaties van B t/m Grand Prix zijn van harte welkom. Je mag je zelfgekozen proef rijden. Tijdens het proefgericht rijden mag je de zelfgekozen proef door je ‘groom’ laten filmen. Marlon voorziet het filmpje ‘live’ van een beoordeling, ze geeft live tijdens jouw proef cijfers en commentaar. Elke combinatie krijgt een half uur.

Voorlopige deelnemerslijst incl. suggestie proef (selectieproef juni):

12:00 Birgit Sachtleven Ziezo Z1 24
12:30 Karin Firth Gio Z1 24
13:00 Karin Hendriks Hinde Z2 28
13:30 Ellen Puschmann Zas ZZ-Z 36
14:00 Pauze
14:30 Tessel van den Berg Arielle Z1 24
15:00 Fenne van den Berg Florencio M1 16
15:30 Julia Brinksma Hottie B 8
16:00 Floor van der Kuijl Invita FEI Proef 28

Veel plezier allemaal en tot zondag!

Meet & Weet (Protocollen)

Rijvereniging Hummelo heet iedereen van harte welkom tijdens de onderlinge ‘Meet & Weet’ dressuurmiddagen! Wij organiseren deze middagen op 22 & 23 mei, 5 & 6 juni en 3 & 4 juli conform de richtlijnen van het RIVM en de KNHS. Dit betekent dat wij de maatregelen van het RIVM en de KNHS protocollen hanteren die op dat moment van toepassing zijn, dus ook bijvoorbeeld het protocol extreme weersomstandigheden. Check daarom dan ook zelf de laatste berichten van bijvoorbeeld het RIVM en de KNHS.

Voor alles geldt: volg de standaard maatregelen en gebruik gezond verstand!
In ieders belang verzoeken wij jullie deze maatregelen en de aanwijzingen van de coördinator op te volgen.

I.v.m. Covid-19 zijn er door de KNHS voorwaarden gesteld om deze middagen te organiseren:

• Bij (milde) klachten zoals koorts, hoesten, benauwdheid of verkoudheid geldt: blijf thuis
  • Hou minstens 1,5 meter afstand
  • Op- en afzadelen in of bij de trailer
  • Volg de aanwijzingen van de coördinator
  • Kom niet te vroeg en verlaat na het rijden van je proeven de locatie
  • Opgave alleen mogelijk via mijnKNHS
  • Laat het terrein netjes achter