Wat een geweldige dag was het weer! De RvH Clubkampioenschappen 2018 werden afgelopen zondag op Hippisch Centrum Groot-Zande verreden, een prachtige gelegenheid voor de RvH ruiters onderling de strijd aan te gaan of voor sommige ruiters of paarden het ideale moment om op een gezellige manier een debuut te maken of zelfs te ‘herintreden’. Gelukkig hadden wij de kampioenschappen binnen georganiseerd en werd de cap alleen maar nat tijdens het losrijden. De dappere RvH ruiters zijn in ieder geval niet van suiker en men bleef fanatiek ondanks de regen op het losrijterrein.

Om half 10 ’s morgens zijn we begonnen met de dressuur tot ongeveer half 1 ’s middags. Daarna hielp iedereen met de opbouw van het parcours om vervolgens het parcours te verkennen, zodat wij om kwart over 1 konden beginnen met de ontknoping van dit kampioenschap. De wangen van de ruiters werden allemaal wat roder van opwinding, de hartslag van de ouders nam wat toe en boven in ‘De Nok’ was het gezellig druk met belangstellenden en supporters. De dressuuruitslagen werden nog geheim gehouden en iedereen startte dus vol frisse moed aan het parcours. Wie o wie wint de prestigieuze RvH  titel en de gigantische wisselbeker?

De ponyruiters uit de vrijdagmiddaggroep begonnen en vervolgens werd het parcours steeds een stukje hoger gebouwd. De gevorderde springruiters waren aan het eind aan de beurt en gingen dan ook flink de hoogte in. Boven in ‘De Nok’ werd door Nancy en Kitty stevig gejureerd op stijl, want er waren meerdere combinaties die het parcours en de barrage foutloos hebben afgelegd. Toen iedereen had gereden, werd er flink gerekend en gepuzzeld…maar de uitslag werd duidelijk.

Julia Brinksma heeft met haar geweldige pony Remi de eervolle titel gewonnen, een derde plaatsing in de dressuur en een tweede plaatsing tijdens het springen leverde haar in totaal 5 plaatsingspunten op. Fenne van den Berg met Milan had 7 plaatsingspunten en Aniek Oosterink samen met Tessel van den Berg hadden 9 plaatsingspunten. Met deze uitslag mocht Julia dik verdiend de enorme wisselbeker en het lint in ontvangst nemen. Julia kon het niet geloven, maar zag hoe trots haar ouders, opa Dick, oma Toos en tante Gwen waren op het kleine ‘Brinksmaatje’ en Remi. Ook willen wij Remi nog even in het zonnetje zetten, want wat een geweldige pony is dit toch! Remi heeft namelijk geschiedenis geschreven afgelopen zondag en gaat de boeken in als de pony met de meeste RvH Clubkampioenschapstitels, maar liefst 3 keer mocht een RvH ruiter met Remi deze titel in ontvangst nemen. In 2010 en 2011 heeft Tess Beumer namelijk deze felbegeerde titel gewonnen met Remi. Hoe trots kun je dan zijn op zo’n geweldige pony? Heel trots…!

De dressuurkampioen bij de pony’s was dit jaar Nina Luesink met Delinov. Bij de paarden werd deze titel toegekend aan Dorine Twickler met Carino. Ook een hele prestatie van de dames, Nina reed namelijk de proef in de lastige klasse M2 en Dorine voor het aller-, allereerst een M1 proef. Dik verdiend, meiden!

De pittige kleine Tessel van den Berg met haar pony Hero won met glans de springrubriek, foutloos tijdens het parcours en de barrage met de hoogste stijlpunten van iedereen. Door omstandigheden was Birgit Sachtleven met Ziezo de enige combinatie die behalve dressuur ook het springparcours probeerde te bedwingen en ook al ging het niet helemaal foutloos, zijn wij trots dat Birgit de paarden vertegenwoordigde. Hier dan ook een oproep aan alle RvH paardencombinaties…die wisselbeker moet volgend jaar weer een keer in handen komen van de paarden, dus hupsakee aan de bak allemaal 😉

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.