Eindelijk…afgelopen weekend hebben wij elkaar (bijna) allemaal weer gezien tijdens de RvH Clupkampioenschappen 2021. Deze kampioenschappen werden dit weekend weer verreden op Hippisch Centrum Groot-Zande, onze thuishaven. Een prachtige gelegenheid voor de RvH ruiters om onderling de strijd aan te gaan of voor sommige ruiters of paarden het ideale moment om op een gezellige manier een debuut te maken of zelfs te ‘herintreden’ in een bepaalde discipline.

Op vrijdagmiddag zijn we begonnen met de dressuur en zaterdagmiddag werd het springparcours overwonnen. Iedereen hielp zaterdagmiddag enthousiast met de opbouw van het parcours om vervolgens het parcours te verkennen, zodat wij om half twee konden beginnen met de ontknoping van dit kampioenschap. De wangen van de ruiters werden allemaal wat roder van opwinding, de hartslag van de ouders nam wat toe. De dressuuruitslagen waren nog geheim gehouden en iedereen startte dus vol frisse moed aan het parcours. Wie o wie wint de prestigieuze RvH  titel en de gigantische wisselbeker?

Om iedereen mee te laten doen, begonnen we met een wat lager parcours en vervolgens werd het parcours steeds een stukje hoger gebouwd. De meest gevorderde springruiters waren aan het eind aan de beurt en de hindernissen gingen dan ook flink de hoogte in. Boven in ‘De Nok’ werd door Nancy pittig gejureerd op stijl, want er waren meerdere combinaties die het parcours en de barrage foutloos hebben afgelegd. Toen iedereen had gereden, werd er flink gerekend en gepuzzeld…maar ook dit jaar was de uitslag helder.

Bregje heeft met Delana de eervolle titel gewonnen, een derde plaatsing in de dressuur (M2) en een eerste plaatsing tijdens het springen (80 cm) leverde haar in totaal 4 plaatsingspunten op. Super knap, haar eerste jaar tussen de paarden en dan met dit resultaat eindigen, wauw! Met deze uitslag mocht de verraste Bregje dik verdiend de enorme wisselbeker en het kampioenslint in ontvangst nemen. Behalve dat ze foutloos het parcours had afgelegd en ook tijdens de barrage geen fouten had gemaakt, verdiende ze ook mooie stijlpunten en scoorde ze bijna 65% voor haar dressuurproef…dus dik verdiend!

De dressuurkampioen bij de pony’s was dit jaar Sterre Bomers (B) met haar leuke nieuwe pony Teddy. Bij de paarden werd deze titel toegekend aan Petra Haandrikman (L2) met haar knappe ‘rooie’ Fitch. Chapeau, meiden! Fenne van den Berg met haar pony Now or Never won met glans de springrubriek (40 cm), foutloos tijdens het parcours en de barrage met de hoogste stijlpunten van de ponyruiters. Het was een prachtige dag met veel enthousiaste deelnemers.

Om de ‘corona-perikelen’ eindelijk een beetje achter ons te laten, vonden wij het wel tijd voor een traktatie richting alle RvH-leden. Na afloop heeft iedereen eerst de paarden en pony’s verzorgd om vervolgens voor de prijsuitreiking terug te komen naar Hippisch Centrum Groot-Zande, waar ook nog een aantal gewaardeerde betrokkenen werden verrast. Op het terrein was de parkeerplaats ondertussen omgetoverd in een gezellig terras, compleet met bar, partytent, festivallampjes, fakkels en een BBQ. Wat een gezelligheid…na anderhalf jaar weer met z’n allen genieten van de ‘after-party’. Namens alle leden bedanken wij Hippisch Centrum Groot-Zande voor de drankjes en gastvrijheid en Keurslager Kamperman voor het verzorgen van de smakelijke BBQ.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.