Wow, we hebben er even op moeten wachten…maar wat een fantastische dag was het weer! Onder een zinderende spanning werden de RvH Clubkampioenschappen 2022 afgelopen zaterdag op Hippisch Centrum Groot-Zande verreden. Een prachtige gelegenheid voor alle RvH-ruiters om onderling de strijd aan te gaan of voor sommige ruiters of paarden het ideale moment om op een gezellige manier een debuut te maken of zelfs te ‘herintreden’. Gelukkig hadden wij de kampioenschappen een weekje uitgesteld en konden de dressuurproeven in het heerlijke najaarszonnetje worden verreden.

De pas 9-jarige Lauren Herwers heeft met haar B-pony Charley de eervolle titel gewonnen, een eerste prijs in de dressuur bij de pony’s (L1) en een eerste prijs tijdens het springen (60 cm) leverde haar in totaal maar 2 plaatsingspunten op. Met deze uitslag mocht de jonge stoere Lauren dik verdiend de enorme wisselbeker en het kampioenslint in ontvangst nemen. Lauren kon het bijna niet geloven dat haar pony Charley alle rubrieken had gewonnen en met de hoogste stijlpunten van 84,5 een enorm verschil maakte met de andere combinaties. Met haar vliegensvlugge pony Charley liet ze de concurrentie ver achter zich in de barrage. Wat een topper…heel erg trots op deze RvH-telg.

Om 13.00 uur ’s middags zijn we begonnen met de dressuur tot ongeveer 16.15 uur ’s middags. Daarna hielp iedereen enthousiast met de opbouw van het parcours om vervolgens het parcours te verkennen, zodat wij om 17.00 uur konden beginnen met de ontknoping van dit kampioenschap. De wangen van de ruiters werden allemaal wat roder van opwinding, de hartslag van de ouders nam wat toe en boven in ‘De Nok’ was het gezellig druk met belangstellenden en supporters. De dressuuruitslagen werden nog geheim gehouden en iedereen startte dus vol frisse moed aan het parcours. Wie o wie wint de prestigieuze RvH-titel en de gigantische wisselbeker? De laatste jaren waren het paardencombinaties die deze titel wonnen, maar ook dit jaar streden de ponycombinaties dapper om deze eer weer toe te eigenen.

Om iedereen mee te laten doen, begonnen we met een wat lager parcours en vervolgens werd het parcours steeds een stukje hoger gebouwd. De meest gevorderde springruiters waren aan het eind aan de beurt en de hindernissen gingen dan ook flink de hoogte in. Boven in ‘De Nok’ werd door Nancy stevig gejureerd op stijl, want er waren meerdere combinaties die het parcours en de barrage foutloos hebben afgelegd. Toen iedereen had gereden, werd er flink gerekend…de uitslag was ook dit jaar weer super duidelijk.

De dressuurkampioen bij de pony’s was dit jaar dus Lauren Herwers (L1) met Charley. Bij de paarden werd deze titel toegekend aan Tess Beumer (B) met de jonge Nadine. Dik verdiend, meiden!

Lauren Herwers won ook met glans de springrubriek (60 cm) bij de pony’s, foutloos tijdens het parcours en de barrage met de hoogste stijlpunten van alle ruiters. Mariska Knoop won de springtitel bij de paarden, ook dit is een applaus waard als debutant en smaakt naar meer.

Het was een prachtige dag met veel deelnemers en de paarden en pony’s waren weer goed vertegenwoordigd. Nu allemaal weer oefenen voor volgend jaar, dus hupsakee aan de bak allemaal!

Alle deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en Hippisch Centrum Groot-Zande bedankt voor deze heerlijke dag, tot volgend jaar…

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.