Tijdens de selectiewedstrijden van Kring de Oude IJssel was Rijvereniging Hummelo weer goed vertegenwoordigd. Een van de selectiewedstrijden vond dit jaar zelfs plaats tijdens ons eigen concours, CH Hummelo ’18! Afgelopen weekend zijn de laatste selectiewedstrijden verreden en zijn de definitieve resultaten bekend. Een mooi lijstje van onze ruiters mag deelnemen aan de Regiokampioenschappen die dit jaar door PSV de Zevensteen in Steenderen wordt georganiseerd. De overige ‘supporters’ van Rijvereniging Hummelo kunnen de RvH-maatjes dus makkelijk aanmoedigen, want het is dit jaar dus lekker dichtbij.

Fenne van den Berg had met Milan al snel de felbegeerde Kringkampioenstitel te pakken in de L2 dressuur, Cat C. In de M2 dressuur, Cat DE bleef het tot de laatste selectiewedstrijd spannend, maar Eline Menting met Risco behaalde ook de hoogste podiumplaats tijdens de laatste selectiewedstrijd en dit totaalresultaat werd tevens beloond met de kampioenstitel. De zusjes Minkhorst behaalden allebei de titel Reservekampioen, Mieke met Matcho in de M2 dressuur en Hedi met No Limit in de L2 dressuur, Cat DE. Iris Schoenaker met Donny heeft zich met een derde plaatsing uiteraard ook geplaatst in de Z1 dressuur. Marieke Kramers met Cartago, samen nog maar een paar kilometers op de teller, is ook rechtstreeks afgevaardigd naar de kampioenschappen. Bij het springen wisten Nanke Oosterink en Janine Menting een ticket naar de Gelderse te bemachtigen, Nanke met Vivid in het M-springen en Janine met Esterre in het B-springen, Cat DE. Stoer!

Bart Veeze mag zich met de indrukwekkende KWPN-hengst Daily Diamond Reservekampioen noemen, maar of hij tijdens alle drukke voorbereidingen van de WK Jonge Dressuurpaarden met Imagine en Imposantos ook nog ook tijd kan vrij maken voor de Regiokampioenschappen, lijkt ons een hele uitdaging. Susan Willemsen met Zega en Karin Wassink met Gio zijn wel afgevaardigd en zullen als dressuurprikkers bij de paarden RvH wel vertegenwoordigen in de klasse M2 en M1. Karin is dit jaar als allrounder zelfs afgevaardigd en mag ook deelnemen in het B-springparcours tijdens de Gelderse Kampioenschappen en daar zijn wij natuurlijk erg trots op.

Het blijft nog een beetje spannend voor Nina Luesink, Tessel van den Berg en Nelleke Minkhorst…zij staan namelijk als eerste reserve geplaatst.

Allemaal heel veel succes toegewenst en vooral heel veel plezier! Rijvereniging Hummelo is onwijs trots op jullie.

Uitslagen

Pony’s Dressuur

Kringkampioen, Fenne van den Berg met Milan, L2 Cat C
Kringkampioen, Eline Menting met Risco, M2 Cat DE
Reservekampioen, Mieke Minkhorst met Matcho, M2 Cat DE
Reservekampioen, Hedi Minkhorst met No Limit, L1 Cat DE
3e Plaats, Iris Schoenaker met Donny, Z1 Cat DE
4e Plaats, Marieke Kramers met Cartago, B Cat DE
1e Reserve, Tessel van den Berg met Super Hero, B Cat C
1e Reserve, Nelleke Minkhorst met Nikita, B Cat DE
1e Reserve, Nina Luesink met Delinov, M1 Cat DE

Pony’s Springen

3e Plaats, Nanke Oosterink met Vivid, M
4e Plaats, Janine Menting met Esterre, B

Paarden Dressuur

Reservekampioen, Bart Veeze met Daily Diamond, Z1
4e Plaats, Susan Willemsen met Zega, M2
5e Plaats, Karin Wassink met Gio, M1

Paarden Springen

4e Plaats, Karin Wassink met Gio, B

 

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Weer mooi geschreven en wat een rij winnaars het wordt echt een kampioenen vereniging. 👍👍👍 Gefeliciteerd allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.