Afgelopen 2 weekenden werden in Steenderen de Gelderse Kampioenschappen verreden, deze kampioenschappen waren goed georganiseerd door PSV De Zevensteen. Tijdens de voorgaande selectiewedstrijden hadden meerdere RvH combinaties zich weten te plaatsen voor deze Regiokampioenschappen, dus het waren spannende weekenden voor Rijvereniging Hummelo.

Gelders Kampioen Fenne van den Berg

Fenne van den Berg won met haar pony Super Lutmars’ Milan de felbegeerde titel Gelders Kampioen 2018 in de klasse L2 dresuur, Cat. C. en reed met haar proef de hoogste score in haar klasse van 64.58 % bij elkaar. Behalve deze kampioenstitel, had Fenne al eerder het Kringkampioenschap op haar naam weten te schrijven. In de klasse M1 dressuur, Cat. D/E reed Nina Luesink met haar pony Delinov ook zeer verdienstelijk en de jury beloonde haar dan ook met 67,83 %. Deze mooie punten leverde Nina de titel Reservekampioen op. De ponycombinaties Fenne & Milan en Nina & Delinov mogen Rijvereniging Hummelo dan ook vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen dressuur…cool!
Daarnaast zijn wij heel erg trots op al onze springruiters, Nanke Oosterink met Vivid hield zich namelijk zeer goed staande in het M springen, Cat. D/E. Ze reed een keurig rondje in een pittig parcours met helaas 1 balkje, maar dit resultaat was dus ruim voldoende om ook afgevaardigd te worden naar de Nederlandse Kampioenschappen. Voor Nanke is de afvaardiging naar het NK een mooie beloning en afsluiting van haar laatste ponyjaar, ze heeft er dan ook heel veel zin in en gaat er lekker van genieten in Ermelo.

Ook bij de paarden hadden zich meerdere RvH combinaties zich weten te plaatsen voor de Gelderse Kampioenschappen. Na het uiterst succesvol verlopen WK voor jonge dressuurpaarden met Imposantos en Imagine vorig weekend, reed Bart met Fairtrade en Daily Diamond in Steenderen. Tijdens de kwalificatie wist Bart zich met beide paarden te plaatsen voor de finale op zaterdag. Beide paarden lieten zich van hun beste kant zien en wisten een ticket naar het NK te bemachtigen. Met Daily Diamond werd Bart Reservekampioen in de klasse Z1 en met Fairtrade Reservekampioen in de klasse ZZ-Licht.

Susan Willemsen met Zega in de M2 dressuur wist zich ook te kwalificeren voor de dressuurfinale op zaterdag. Helaas waren de punten op zaterdag niet genoeg voor een ticket naar de Nederlandse Kampioenschappen, maar ze heeft enorm genoten van de hele entourage en haar supporters.

De overige ruiters van Rijvereniging Hummelo hebben allemaal hun beste beentje voorgezet in een sterk deelnemersveld tijdens de Gelderse Kampioenschappen en het is natuurlijk al geweldig dat ze bij de beste combinaties van Gelderland horen, daarom ook een diepe buiging voor de overige dappere strijdbare ruiters Mieke, Hedi, Janine, Eline, Marieke, Tessel, Iris, Floor, Karin…helemaal top!

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.